O nama

DELATNOST
Osnovna delatnost firme „SYNAPSYS“ je omasovljenje integrisano-inteligentnih rešenja u domenu komunikaciono-bezbednosno-zabavne elektronike. U tim okvirima odvijaju se sledeće aktivnosti:
Projektovanje i inženjering (posedovanje odgovarajućih licenci)
Telekomunikacije – montaža
Security sistemi – montaža
CCTV – montaža
AV sistemi – montaža
Sertifikovanje i merenja na sistemima

CILJEVI
Osnovni cilj SYNAPSYS-a je da svojim idejnim rešenjima pojednostavi i humanizuje način korišćenja modernih tehnologija kojima smo okruženi, kako bi promenili naš odnos prema istim. To u suštini znači da mnoge procese sintetiše i automatizuje ih tako da se odvijaju „podrazumevano“ u okviru naših htenja, a da pri tom preostane mnogo kvalitetnog prostora i vremena za bavljenjem stvarima koje nas oplemenjuju.
Na primer, ako je u pitanju tehnička zaštita objekata potrebno je organizovati senzorsku mrežu i uređaje da prate unapred profilisane scenarije i njihovu reakciju unificirati kako bi to mogao da sublimira i osrednje inteligentan softver – bez mnogo upotrebljenih resursa. Na kraju, kompletno formirani podaci i događaji se serviraju korisniku i ne zahtevaju od njega veliki napor za analizu i reakciju. Primera je puno…

ISTORIJAT

SYNAPSYS je osnovan 2005 godine u Novom Sadu. Od samog svog osnivanja je okupljao ljude koji su imali ambiciju da se bave tekućim i viziju da iznalaze nove tehnologije koje su povezane sa telekomunikacijama. Kako se firma razvijala tako se portfolio obogaćivao novim brendovima i osvojenim znanjima. Usko vezana telefonija i računarske mreže su bile osnova poslovanja, menjala se tehnologija, stepen integracije je bio toliki da se pojavio prostor za nove sisteme: CCTV, alarmi, dojava požara, Audio-video…

Sve vreme se firma aktivno i uporedo bavila projektovanjem i izvođenjem manjie ili više kompleksnih sistema, što je olakšalo ovladavanjem novim tehnologijama i implementacijom kod svih poslova koji su nailazili.
Kvalitetom izvedenih poslova, broj partnera je rastao, tako da danas imamo ukazano poverenje od strane svetskih i značajnih lokalnih imena u branši što se vidi na listi naših partnera.
Vremenom je firma ulagala u sopstveni projektni biro, okupljala licencirane inženjere, mnogima pomogla da steknu licence, obučavala kadrove, pomagala partnerima i nesebično delila znanje sa kolegama, što smatramo jednom od retkih važnih dragocenosti.
Poslujemo i danas u trenutnim okolnostima i verujemo da misija nije završena. Naša dosadašnja postignuća su tek začeci sasvim drugačijeg pristupa inovacionijama i tehnološkom razvoju.

LICENCE

Posedujemo važeće licence za projektovanje i izvođenje radova izdate od strane Inženjerske komore Srbije, kao i puno licenci i završenih kurseva. Npr: Leoni Kerpen, Panduit, Allied Telesys, Mobotix, Samsung, Paradox, LST…

PROJEKTNI BIRO

Projektni biro je opremljen i osmišljen da sopstvenim kapacitetima snimi budući objekat, osmisli i isprojektuje odgovarajući sistem, izradi projektnu dokumentaciju, razradi implementaciju zajedno sa timom za montažu, isprati tok projekta i na kraju u skladu sa izmenama u toku izvođenja izradi kvalitetnu završnu prateću dokumentaciju.
Smatramo da se na taj način proces izvođenja nekog projekta može odraditi na kvalitetan način, a po malo se stiče i poverenje investitora.
KOMUNIKACIJE
Izgradnja svih vrsta komunikacionih sistema zasnovanih na bakru, optici ili bežičim medijumima. Smatramo da je kvalitetna komunikaciona infrastruktura osnova za obavljanje kvalitetnog i stabilnog biznisa. Kao jezgro tu može da se nađe Cisco, Allied Telesys, Exreme Networks, Netgear, Lnksys… nama nije važno. Kada se isprojektuje, kao nadogradnja dolazi neki IBM, Avaya, Fujitsu, LifeSize, sve su to nama partneri.
Kao naša obaveza, bilo da to investitor od nas zahteva ili ne, obavezno se vrše detaljna testiranja i skeniranja svakog izvedenog sistema. Nama kao imperativ radi unutrašnje kontrole, a investitoru kao garancija kvaliteta. Na kraju, dešava se da investitor dobije višedecenijsku sistemsku garanciju kada se implementira kompletan sistem proizveden od strane jednog proizvođača (Leoni Kerpen, Panduit).

SECURITY

Deo koji se bavi Security aplikacijama smo podelili na rezidencijalne i poslovne korisnike i to ne zbog manje ili veće važnosti, nego jednostavno zbog veličine i kompleksnosti sistema. Takođe smo u stanju da rešimo zaštitu eksterijera (IC, UZ barijere, IC FHD kamere…), kao i kompletnu zaštitu enterijera i uvek kada je to moguće da međusobno integrišemo i po mogućnosti integrišemo sa ostalim sistemima u objektu. Posebne kamere sa softverom za prepoznavanje tablica i objekata u mraku, kompleksni IP video nadzor preko Web-a samo su delići širokog dijapazona projekata kojima se bavimo.

AUDIO – VIDEO

Izgraditi digitalni prevodilački sistem, integrisati ga sa prezentacionim audio/video sistemom i to kao external content integrisati sa Video Conference sistemom – jednostavno… Ozvučiti sportsku halu, sa prethodnim merenjima i kompletnim inženjeringom, sa budžetsim rešenjem – uobičajeno. Montirati video matricu sa projektorima, poljem HD LED ekrana ili Large LED displejom – rutinski. Još kada se na prikazu prepliću HD video nadzor, Web i Video Conference Content – izazovno.

INTEGRACIJA

Platforme svih sistema se pažljivo biraju tako da mogu biti međusobno kompatibilne i potpuno spremne za međusobnu integraciju. Dovoljna je želja investitora i uz motivaciju o većoj operativnosti i lakšoj kontroli svih sistema – rezultat je krajnja jednostavnost eksploatacije. Na kraju i nama je jednostavnije održavanje i krajnji rezultat je univerzalnost platforme sa širokim poljem primenjljivosti.