Sistemi

Od početka je bilo jasno da će svi sistemi kojima se SYNAPSYS bavi konvergirati polako ka jednom. Takav prilaz je od početka doneo dobrobit, pošto smo jasno postavili osnove ili jezgro svakog projekta i na takve osnove nadograđivali ostale sisteme po sistemu kockica, trudeći se da međusobno imaju visok stepen kompatibilnosti bilo da smo izabrali tehničko rešenje, bilo da smo rešenja usaglašavali sopstvenim umećem.
Počeli smo od telekomunikacionih sistema i to od računarskih mreža i telefonskih sistema, da bismo to kasnije integrisali u sisteme strukturnog kabliranja i proglasili ih za osnovu svih „zbivanja“. Naravno i računarske i telefonske mreže i oprema su pretrpeli izmene i integrisani su u jedinstveno jezgro.
Potom dolazi CCTV(Closed Circuit TV) i trebalo je njegov prepoznatljiv i etabliran analogni izgled lagano u nekoliko iteracija integrisati u ostatak. Zatim slede razni alarmni sistemi, dojava požara, razne evidencije prisustva i konačno takva struktura zahteva i jedinstvene kontrole i upravljanje…
Sa druge strane se paralelno razvija potreba za rešavanjem Audio i Video aplikacija bilo da su profesionalne prirode ili za kućne korisnike – podjednako su važni, zato što su ponaosob lepi izazovi, često unikatni.
I na kraju poslednja poslastica iz „SYNAPSYS“ –ove kuhinje se odnosi na naše nezadovoljstvo statusom, pokazanom pažnjom i rešenjima koja se tiču implementacije malo inteligencije u kontroli naših kuća, poslovnog okruženja… O tome ćemo kasnije.